EÜZF Süt Teknolojisi Bölümü 2023-2024 Lisans Seminer Programı
17 Mayıs 2024
10.00 – 10.20 Prof. Dr. Özer KINIK
- Peyniraltı Suyu ve Permeatının Süt Sanayii Dışında Direkt ve İndirekt Kullanım Olanakları
- Fatma Kaya – Arzucan Durmaz
10.20 – 10.40 Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
- Yoğurt Özelliklerini Geliştirmek için Doğal Nutrasötikler
- Kardelen Birer – Nurul Beyza Duran
10.40 – 11.00 Prof. Dr. A. Sibel AKALIN
- Fermente İçecek Üretiminde Kullanılan Teknolojiler
- Yaşar Uzun - Muhammed Furkan Yılmaz
11.00 – 11.20 Prof. Dr. Gökhan KAVAS
- Yenilebilir Film Üretiminde Bitkisel Kaynaklı Musilaj Kullanım Olanakları
- Batuhan Şavgat – Abdullah Enes Arık
11.20 – 11.40 Prof. Dr. Harun KESENKAŞ
- Kefirde Bulunan Biyoaktif Bileşenler ve Sağlık Üzerine Etkileri
- Mehmet Karagöz – Eren Kahraman
11.40 – 12.00 Tartışma
ÖĞLE ARASI
13.30 – 13.50 Prof. Dr. Cem KARAGÖZLÜ
- Süt Endüstrisinde Kimyasal Kontaminasyon Sorunları
- Efe Fatih Semercioğlu – Cem Demir
13.50 – 14.10 Prof. Dr. Nayil DİNKÇİ
- Bitki Bazlı Alternatif Süt Ürünleri – Güncel Eğilimler
- İlayda Balcı – Ömer Faruk Erdeğer
14.10 – 14.30 Doç. Dr. Gülfem ÜNAL
- Beslenme Okuryazarlığı Kavramı
- Şevket ALAKISA – Murat YÜKSEL
14.30 – 14.50 Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA
- Fermente Süt Ürünleri ve Probiyotiklerin İn-Vivo İşlevselliği
- Begüm Gazi – Naci Akkoca
14.50 – 15.10 Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA
- Fonksiyonel Dondurmanın İnsan Sağlığına Etkileri ve Duyusal Özellikleri
- Petek Gültekin
15.10 – 15.30 Tartışma