Çerez Örnek
EÜZF Süt Teknolojisi Bölümü 2023-2024 Lisans Seminer Programı

17 Mayıs 2024

10.00 – 10.20 Prof. Dr. Özer KINIK

  • Peyniraltı Suyu ve Permeatının Süt Sanayii Dışında Direkt ve İndirekt Kullanım Olanakları
  • Fatma Kaya – Arzucan Durmaz

 

10.20 – 10.40 Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL

  • Yoğurt Özelliklerini Geliştirmek için Doğal Nutrasötikler
  • Kardelen Birer – Nurul Beyza Duran

10.40 – 11.00 Prof. Dr. A. Sibel AKALIN

  • Fermente İçecek Üretiminde Kullanılan Teknolojiler
  • Yaşar Uzun - Muhammed Furkan Yılmaz

 

11.00 – 11.20 Prof. Dr. Gökhan KAVAS

  • Yenilebilir Film Üretiminde Bitkisel Kaynaklı Musilaj Kullanım Olanakları
  •  Batuhan Şavgat – Abdullah Enes Arık

 

11.20 – 11.40 Prof. Dr. Harun KESENKAŞ

  • Kefirde Bulunan Biyoaktif Bileşenler ve Sağlık Üzerine Etkileri
  • Mehmet Karagöz – Eren Kahraman

 

11.40 – 12.00 Tartışma

 

ÖĞLE ARASI

 

13.30 – 13.50 Prof. Dr. Cem KARAGÖZLÜ

  • Süt Endüstrisinde Kimyasal Kontaminasyon Sorunları
  • Efe Fatih Semercioğlu – Cem Demir

 

13.50 – 14.10 Prof. Dr. Nayil DİNKÇİ

  • Bitki Bazlı Alternatif Süt Ürünleri – Güncel Eğilimler
  •  İlayda Balcı – Ömer Faruk Erdeğer

 

14.10 – 14.30 Doç. Dr. Gülfem ÜNAL

  • Beslenme Okuryazarlığı Kavramı
  • Şevket ALAKISA – Murat YÜKSEL

 

14.30 – 14.50 Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA

  • Fermente Süt Ürünleri ve Probiyotiklerin İn-Vivo İşlevselliği
  • Begüm Gazi – Naci Akkoca

 

14.50 – 15.10 Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA

        -      Fonksiyonel Dondurmanın İnsan Sağlığına Etkileri ve Duyusal Özellikleri

        -      Petek Gültekin

15.10 – 15.30 Tartışma

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ