Çerez Örnek

Vizyon ve Misyonumuz

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeylerinde eğitim veren Süt Teknolojisi Bölümü’nün eğitim ve öğretim programı, ziraat mühendisliğinin temel bilgilerini edinmiş; süt üretimi, muhafazası ve taşınması, süt kimyası ve biyokimyası, süt ürünleri teknolojisi, süt mikrobiyolojisi, süt endüstrisi yan ürünlerinin değerlendirilmesi konularında teorik ve uygulamalı olarak yeterli donanıma sahip ve bu donanımları sayesinde karşılaştığı problemleri analiz edip çözüm getirebilen, AR-GE katkısı koyabilen, süt işletmelerinin modern teknolojiler ile projelendirilmesini sağlayabilecek yeterlilikte; gıda güvenliği konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış yenilikçi, araştırmacı ve girişimci Süt Teknolojisi alanında Ziraat Mühendisleri yetiştirme ve sanayiye dönük bilimsel araştırmalar ile süt bilimine katkıda bulunma özgörevini yüklenmiştir.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ